I bedoeling om bij toekomstige toewijzing van deze woningen de zorgbehoefte als uitdrukkelijke indicator aan te merken. Voor alle bewoners van de nieuwe woningen zal het steunpunt toeganke lijk zijn via een lift en een interne doorgang. Van deze lift en interne doorgang zullen overigens ook de bewoners van de eerste verdieping van de Halderbergflat gebruik kunnen gaan maken. Op basis van het streven om ouderen zolang mogelijk thuis te laten wonen is in het overleg met de KBO het belang onderstreept van de wederzijdse ondersteuning van professionele zorg en de zorggerelateerde aktiviteiten van ouderenorganisatiesDeze zorg gerelateerde activiteiten moeten om die reden ook in het steun punt worden ondergebracht. Principe-overeenstemming is bereikt over een uitbreiding van het steunpunt met 168 m2Deze oppervlakte is de komende jaren vol doende om de huidige activiteiten in het steunpunt op te vangen. De kosten van de uitbreiding zijn begroot op f 372.303,incl BTW doch exclusief architectenhonorarium f 30.000,-- incl. BTW ofwel totaal f 402.303,--. Uitbreiding en aanpassing steunpuntkeuken. Uitbreiding en aanpassing van de steunpuntkeuken is, zoals meer uitgebreid is gemotiveerd in de voornoemde evaluatienotitie, nodig voor de ontwikkeling van een 'eetpunt' voor ouderen en voor de ondersteuning van de dagopvang. Speciale aandacht dient geschonken te worden aan een optimaal ontwerp en inrichting van de keuken. Aangezien op voorhand niet te voorspellen is in welke richting de maaltijdvoorziening ook in de verdere toekomst zich zal ontwikkelen komt het ons verstandig voor om de keuken zodanig in te richten, dat een meervoudig ge bruik ervan mogelijk is. Uitgaande van de aard van de maaltijdvoorziening wordt er een onderscheid gemaakt tussen het warm, gekoeld, danwel diepgevroren aanleveren van de maaltijden. Elk van deze mogelijkheden stelt specifieke eisen aan de keukeninrichting. Vanuit de zorgfilosofie van de Stichting De Markenlanden is het niet alleen de bedoeling om de keuken te benutten als distributie punt, maar zal tevens uit het oogpunt van zorgverlening gericht aandacht besteed worden aan het therapeutisch koken voor en door de gebruikers van het steunpunt, met name de ouderen die gebruik maken van dagopvangfaciliteiten. Daarnaast is het wenselijk dat er een beperkt aantal komplete maaltijden bereid en vanuit de keuken uitgeserveerd kan worden. Om een meervoudig gebruik ook in de toekomst veilig te stellen, stellen wij voor om alle noodzakelijke funkties integraal in de keuken op te nemen. Wij denken hierbij met name aan de volgende funkties: 1. professionele diepvriezer, koeling, magnetron, vaatwasser. 2. Verlichting en diverse kleine huishoudelijke apparatuur. De kosten hiervan worden geraamd op Fl. 17.500,

Raadsnotulen

Hoeven: 1928-1996 | 1995 | | pagina 337