I
bedoeling om bij toekomstige toewijzing van deze woningen de
zorgbehoefte als uitdrukkelijke indicator aan te merken. Voor
alle bewoners van de nieuwe woningen zal het steunpunt toeganke
lijk zijn via een lift en een interne doorgang. Van deze lift en
interne doorgang zullen overigens ook de bewoners van de eerste
verdieping van de Halderbergflat gebruik kunnen gaan maken.
Op basis van het streven om ouderen zolang mogelijk thuis te
laten wonen is in het overleg met de KBO het belang onderstreept
van de wederzijdse ondersteuning van professionele zorg en de
zorggerelateerde aktiviteiten van ouderenorganisatiesDeze zorg
gerelateerde activiteiten moeten om die reden ook in het steun
punt worden ondergebracht.
Principe-overeenstemming is bereikt over een uitbreiding van het
steunpunt met 168 m2Deze oppervlakte is de komende jaren vol
doende om de huidige activiteiten in het steunpunt op te vangen.
De kosten van de uitbreiding zijn begroot op f 372.303,incl
BTW doch exclusief architectenhonorarium f 30.000,-- incl. BTW
ofwel totaal f 402.303,--.
Uitbreiding en aanpassing steunpuntkeuken.
Uitbreiding en aanpassing van de steunpuntkeuken is, zoals meer
uitgebreid is gemotiveerd in de voornoemde evaluatienotitie,
nodig voor de ontwikkeling van een 'eetpunt' voor ouderen en voor
de ondersteuning van de dagopvang.
Speciale aandacht dient geschonken te worden aan een optimaal
ontwerp en inrichting van de keuken. Aangezien op voorhand niet
te voorspellen is in welke richting de maaltijdvoorziening ook in
de verdere toekomst zich zal ontwikkelen komt het ons verstandig
voor om de keuken zodanig in te richten, dat een meervoudig ge
bruik ervan mogelijk is.
Uitgaande van de aard van de maaltijdvoorziening wordt er een
onderscheid gemaakt tussen het warm, gekoeld, danwel diepgevroren
aanleveren van de maaltijden. Elk van deze mogelijkheden stelt
specifieke eisen aan de keukeninrichting.
Vanuit de zorgfilosofie van de Stichting De Markenlanden is het
niet alleen de bedoeling om de keuken te benutten als distributie
punt, maar zal tevens uit het oogpunt van zorgverlening gericht
aandacht besteed worden aan het therapeutisch koken voor en door
de gebruikers van het steunpunt, met name de ouderen die gebruik
maken van dagopvangfaciliteiten. Daarnaast is het wenselijk dat
er een beperkt aantal komplete maaltijden bereid en vanuit de
keuken uitgeserveerd kan worden.
Om een meervoudig gebruik ook in de toekomst veilig te stellen,
stellen wij voor om alle noodzakelijke funkties integraal in de
keuken op te nemen.
Wij denken hierbij met name aan de volgende funkties:
1. professionele diepvriezer, koeling, magnetron,
vaatwasser.
2. Verlichting en diverse kleine huishoudelijke apparatuur.
De kosten hiervan worden geraamd op Fl. 17.500,